pilloduttt

YYYAAAAYYY

Kategori: Allmänt

Paddocken var ridbar!!! :DDDDDD
Det kändes som en lättnad, just för stunden.
Chefen sa att det antagligen skulle vara fruset igen på torsdag...

Det var ju då inget strålande underlag i paddocken men det gick att rida lugntoch på raktspår.

Därför fick Surprice och Spirit träna på öppnor,slutor, skänkelvikningar, tempoväxlingar och övergångar.
Kanske lite tråkigt när man inte går in på detaljer men de sköter sig och gör det ska på ett bra sätt så jag har egentligen inte så mycket att utvärdera. 

 
Jo, Surprice blev jobbad i låg form och fick träna på ökad skritt som han också gjorde på ett bra sätt. 
Han fick dessutom prova en annan sadel. För att de andra två vi provat inte riktigt ligger still.
Vi provade den nyinhandlade Rööslin som var en 18" och något stor i sätet för min del men den passade honom bättre ärn de andra två. Den låg mer still så det fär bli att vi kör på denna tills vidare. Det var ändå lite tur att den passade för röösli sadlarna har inget djupt säte så då blir man lite upputtade så förbättras min hängsits till något mer upprät. Tummen upp för det :)



Här är Rööslin som passade på Surprice. Brun var den dessutom men det går bra för den var hyfsat mörk.



Spirit går också med en Röösli. Den här är då en strolek mindre och i denna sitter jag som en kung, känner ja mig som i alla fall ;) (Båda sadlarna kan upplevas att de ligger något i bakvikt men så är inte fallet för golvet hästarna står på lutar). De två sadlarna är av modellen Pilatus.

Say whaaaat??

Kategori: Allmänt

Han lever vår Eternal Flame!!
Kungen av Pilagården lever!!

Eternal Flame for all Eternity <3

Kategori: Allmänt



Pilagårdens Kung har galopperat vidare till de evigt gröna ängarna i Trapalanda. <3
You will always be our Eternal Flame! <3

Teknisk? NEJ

Kategori: Allmänt

Det blev sorligt nog ingen Toy Story igår. Först tänkte jag se den på TV:n men tänkte om och kom frm till att det var bekvämare att kika på den på min dator.
Men då gick inte det. Det gick inte spela upp den i media player så då kom jag på att jag kunde ladda hem vlc. Men då har datanissarna som lagat min dator spärrat den så jag inte kan ladda hem någonting, där sket det sig. Tack mamma och pappa för att jag har en egen TV, tänkte jag.
När jag väl skulle till och se filmen så stödde inte tv:n ljud codecen!!! Vad är det för skit!!
Så det blev ingen Toy Story. Istället fick det bli lite hip hip hora. Den är ganska bra egentigen :)

Tina ridbana tina!

Kategori: Allmänt

Klockan är 13.34 och jag bör ta mig lite att äta(frukost). Men men det kommer ske när som nu, magen börjar prata med mig.

Sitter här och laddar för lite ridning. Men det blir inte förän vid kl 16 typ. De två S:n ska få sig var sin tur i skogen. Har tröttnat på skogen för länge sen....
Hoppas på den älskade ridbanan lite alldeles för mycket.
Skogen kan va kul att variera med men ibland önskar man ju att man kunde variera åt andra hållet istället,paddocken.

Yippiee

Kategori: Allmänt

Förgyller kvällen med lite Toy Story. Det blir den 3:e filmen! Inte setts tidigar så det ska bli spännande :D

Dagens hästigheter

Kategori: Allmänt

Som sagt, vinter inte kul...
Men hästarna lättar upp stämningen till viss del. Det är tur det annars hade jag nog legat helt deprimerad i min säng.

Så jag började med Spirit. Hon gick med ett bra sällskap i skogen idag. Det blev aldrig någon dragkamp då vi hade ett tempo som passade henne. Vi red lite öppnor, skänkelvikningar och tempoväxlingar det gick bra. Hon är rolig den hästen för när jag gör rätt så gör hon rätt! En riktig läromästare för den ryttare som kommit en bit i sin ridning skulle jag säga :)
Surprice var näst ut. Det blev en tur i skogen för honom också då paddocken inte är i ridbart (hård) skick.
Vi jobbade med skänkelvikningar, öppnor och tempoväxlingar precis som med Spirit. Han kan ju det så han knallar och går. Helt okomplicerad och snäll precis som jag önskar.





Jag hoppas så att det ska bli vår och varmt så jag blir på bättre humör snart, snart, snart, snart, snart... Skulle kunna skriva det där hur många gånger som helst :)

comes and goes

Kategori: Allmänt

De kommer och går. Självklart är det hästar jag syftar på.
Jag har inte talat om att Queeny sommarprojektet fann en ny ägare i november. Det är superkul, självklart, dock så var det lit tråkigt också. Hon va verkligen one of a kind! Jag var tydlig med att jag mer än gärna köper Queeny av ny ägaren om det nu förmodan skulle bli aktuellt med försäljning. Detta sa jag när Hon kom och hämtade lille Queeny. Om 10 år kanske, kanske det händer men det är tveksamt!
Det var en häst till som hittade en lycklg ägare, nu i höst.

Snurre sprätt var den lycklige. Han fick äran att flytta lååååååångt. Hela långa vägen till Piteå. Han fick åka lastbil upp dit och övernatta i stockholm. Hoppas att den nya ägaren är glad och lycklig över sin snurriga Snurre. Alla hästar har sin unika lilla charm!

I detta skede började det tunna ut på hästmaterialet men hästar finns det gott om så varför inte köpa en ny ;)

Nu i mellandagarna åkte jag och chefen till göteborg. Vilse åkte vi både dit och hem, det är inte lätt när man inte är van vid storstaden.
Till slut efter ett antal samtal efter vägbeskrivning så kom vi äntligen fram. Hästen vi kikade på var brun. Ja, han var brun och valack. Enligt mig så är det lite tråkigt men ja är ju alldelles inne i alla fuxar, det är de som tilltalar mig mest. Men han hade en snygg extriör, bra halsansättning och ganska välbenad. Det var tre positiva saker. Han var 3,5 år gammal och mest riden i skogen då han skulle vara seg i ridhuset.

Ridandet fick jag stå för då chefen hade oppererat knät. Det var kul att få prova och vara lite viktig :) hihi
Innan jag hoppade upp fick han bli longerad, för att bli av med lite överskottsenergi. Han tyckte att det var kanonkul att få röra sig och brallade mer än hade gjorde något annat. Först tänkte jag:hur ska detta gå?
Men det brukar inte vara några problem att sitta kvar tänkte jag och slängde mig upp. I början var han rög och lite brötig (gjorde som han ville) men efter en stund kom vi överens något bättre och han lämnade över kommandot till mig och då fick jag ihop honom fint i formen och så försökte jag gasa lite och då gic det ännu bättre. Han bar sig självt fint och hade jämna, mjuka och trevliga gångarter. Det var bara positivt med honom.

Nu står han i stallet, trevligt trevligt!

Vinter

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig uttryckt mitt vinter hat så här kommer det.
Det är kallt det innebär att jag får nackspärr om jag inte har fetaste halsduken på mig, man måste ha massa kläder på sig annars fryser man och då gör man av med onödigt mycket energi. Man blir blöt om fötterna. Man blir mulad..  Det är kallt kort och gott sagt. Varför ska man utsätta sig för kylan när man kan bo på en varmare plats?
Jag går med mitt underställ på mig när det är +13 C ute, frusen? JA! 
När kommer då shortsen fram? Jo, när det är +25C eller varmare.
Jag är född i fel land helt enkelt. Borde varit född i Thiland, typ.

Hoppeliskutt

Kategori: Allmänt

Hoppningen igår gick bra.
Surprice var både spänd och het. Han hoppar gärna av lite för långt ifrån också. Det ska vi ta och jobba på.
Spirit är Spirit lika lysande varje gång om man bara rider som hon behagar. Vi tränade på omhoppningssvängar på slutet, kanon kul! Ju bättre jag rider ju bättre svänger hon om man säger så. Överlag så hade vi mer ordning i ridhuset än vad vi brukar ha när vi är iväg så det går framåt det också!

oviktig skit!

Kategori: Allmänt

Dagsformen är helt fuckad... Ska i vilket fall som pallra mig iväg till stallet.
Vi har nämligen bokat ridhuset för hoppning så det börjar bli dags att ta sig i kragen...
Frukost here I come!

En kompott

Kategori: Allmänt

Dam dam daaaaam!
Sitter i min gosiga säng och laddar för lite ridning. 2st hästar står på schemat. Det är Surprice och Spirit som ska få jobba lite.
Vi var på habo gård och hoppade lite häromdagen förresten. Jag hade med mig Spirit och Surprice. Spirit gick som på räls som vanligt, Surprice däremot var det fullt ös medvetslös med. Han tyckte nog det var underbart med fast mark under hovarna, han skötte sig också :) Han är lite grön i hoppningen. Han är hoppad sedan i somras men han har inte kommit långt i utbildningen eller i det rutinmässiga. Han är duktig med taxeringen det är ett stort plus!
Det var allt från mig!