pilloduttt

Dag 3

Kategori: Allmänt

 

Dag 3 25/4 2012

 

Första natten hos Anges var rätt bra faktiskt. Sov som en stock förresten så det fanns inget att klaga på. Uppstigningen skedde 20 över 7 (passar mig som handen i handsken) därefter hämtade Ulf upp mig nere vid den stora gatan( vet inte namnet på den). Drog direkt till caffe baren där vi alltid tillbringar morgonen  fram till någonstans runt halv 9. Sedan var det motor service som stod på tur. Och dagen fortsatte like this tills vi slutade.

Dag 2

Kategori: Allmänt

Dag 2 24/4 2012

 

Dagen har bestått av Service på en Sealine där byttes det olja, impeller, olje-, luft- och bensin filter och något annat konstigt som gör att det inte kommer in vatten i motorn på fel ställe. Mitt i de jobbet var det fika som gällde. När det jobbet var klart var det dags för nästa jobb, det var att fylla på olja i en pytte liten båt eller den var kanske 4 meter eller 5 till och med, jämfört med de andra va den mini. Sen var det lunch. Nästa arbete var det en segelbåt som stod på tur här utfördes det en normal service. Innehållande impeller byte, olje byte, bränsle-, oljefilter byte. Sedan var det dags att lösa ett el fel. Det drogs nästan ingen ström från batteriet när man satt igång motorn.  Sen var det dags för att flytta ut från Ulf´s place to Anges place in Mahon. Anges är ingen höjdare på engelska och ja är inte någon stjärna på spanska heller. Så jag har beslutat mig att lära mig spanska :D

Del av dag 2 på "jobbet"

Kategori: Allmänt

Glassar i en hängmatta medans min spanska lärare/ hyresvärd/ världens goaste tant pratar i telefon. Nu är det som så här att jag är mer eller mindre tvungen att lära mig prata spanska för att dels så pratar inte Anges engelska eller jo de gör hon men hon är inte kung på uttalet direkt om man säger så ;) Jag vill också lära mig prata spanska så jag kan beställa mat, förstå vad andra säger, jag vill helt enkelt bli en av alla andra (spanjorer). Det ska tydligen finnas ett speciellt språk för Menorca (vet inte om jag har förstått det rätt) och det vill jag också lära mig. Spanskan och detta språket ska va rätt lika sa en av mekanikerna till mig.
Ja har lärt mig en hel del om jag får säga det själv for example: Gracias - tack, Espera - väntar, yo me llamo Elin - Mitt namn är Elin, ona - en, hora - timma, Hola - hej, no - Nej /inte, Si - ja och lite mer ändå :D
Förresten jag såg en kille på flygplatsen som såg ut som Tom cruise fast yngre och snyggare då :) Han finns någonstans på Menorca så om någon vill se Toms look like så borde ni pallra er hit ;)

Dag 1

Kategori: Allmänt

Dag 1 23/4 2012

 

Från början var jag entusiastiska till att åka till Menorca på APU men när allt väl började närma sig så fick jag ordentligt kalla fötter.   Jag har legat med ångest i flera dagar. I bilen på väg till Landvetter ville jag bara gå och gräva ner mig någonstans. Jag har aldrig flugit själv, jag har bara flugit en resa alltså tur och retur och då hade jag min familj med mig men jag antar att det är dags för mig att bli puttad ur boet eller det är ju faktiskt jag själv som har valt detta. Jag vill alltid gå min egen väg och aldrig göra som någon annan gör. Jag vill vara the one and only om man säger så!

Just nu sitter jag och väntar på flyget som går till Mahon. Flyget kommer gå från någon av de 44 gates som finns på A och B. Vilket system alltså..  Pratade med en gubbe i en informations disk som var inglasad. Han idiotförklarade mig för att jag tyckte det var konstigt att det var så. Sur blev jag på honom.  Men det var bara acceptera och tacka för hjälpen.

 

Nu kl 23.14 ligger ja i en stor säng i mitt rum för natten. Det känns grymt bra att vara här och än så länge trivs ja väldigt bra. Vi var och käkade på en restaurant förut där bjöd Ulf mig på pizza, vilket inte alls smakade som de gör i sverige, så fick jag efterrätt också som bestod av massa glass som också smakade lite underligt. Smaken var inte svensk helt enkelt. Nu ska jag gå och borsta mina tänder för imorgon är det uppstigning klockan 7. Hoppas på en trivsam dag imorgon och en riktigt god sömn.

TERRIFIED!

Kategori: Allmänt

Allvaret kryper allt närmare. Snart är det dags. Dags att bli vuxen. Dags att åka. Dags att börja packa! När man börjar fundera så inser man fort allvaret att om ca 50 timmar kommer jag sitta på ett flyg helt själv, till ett land där jag absolut inte har någon trygghet överhuvudtaget. Där ska ja sitta på en flygplats   5,5 timmar och vänta på nästa flyg som tar mig till min slutdestination, Menorca!
Vet inte ens om detta är så genomtänkt i mitt lilla kontor ännu. Ska jag vara helt ärlig så är jag livrädd, helt anti och har en skräckblandad förtjusning. Endel säger åk, åk! Själv känner jag mig som ensammast i världen. Beskriver min känsla, jag står på plattan  stockholm, jag kan inte se någon så långt ögat når. Jag kan inte höra någon så långt örat hör. Jag kan inte känna av någon som helst livsform. Allt är tomt! I mitten står jag!
Självklart kommer det bli ett äventyr och en upplevelse men ja är livrädd fast har man gett sig in i leken får man leken tåla! Nu jävlar ska jag göra detta och inte bara göra, jag ska göra det med bravur!
Nothing will beak me down!!!!
Till vilken praktikplats ja än skulle till så skulle jag varit livrädd men det känns ändå bättre att åka utomlands. Då kan man ställa sig frågan, varför då?
Jo, för att om jag är utomlands så är det inte bara att åka hem här måste man ta flyget hem och det är lite krångligt. De har ett annat klimat, varmare. Annan kultur, annat språk, annan typ av människor och vanor.
Jag har ju sagt själv att jag ska göra så mycket som möjligt innan jag dör, så det är lika bra att börja nu! Det är mycket som ska hinnas med.
Sen tycker alla att det är världens grej att jag ska utomlands, känns lite sisådär. Det har ändå blivit min vardag att gå med den vetskapen att jag ska åka utomlands. Eftersom jag har fått kall fötter så får folk inte den reaktionen som de vill ha och då tycker de att jag är konstig när jag inte har mungiporna uppe vid öronen och hoppar av glädje. Hallå jag är livrädd därför gör jag inte allt de som förväntas av mig!
Nu ska jag börja packa min väska och försöka fokusera på verkligheten :D
Tchipptchillevipp!

Morgon :)

Kategori: Allmänt

skola skola. Usch nu är det bara slutspurten kvar. En vecka exakt till det bär av till Menorca och jag är så fukin´ nevös!! Men det ska allt gå bra bara man blir klar med allt plugg :P
Nu måste ja dra vidare mot mina morgonrutiner :D
Tchipptchillevipp!!

När ingenting blir som planerat!

Kategori: Allmänt

Gick från datorn till sängen i hopp om att kunna sätta igång med pluggandet allt gick super ända fram till att jag insåg att det var en hel del att lära sig. Dels så ångrar ja mig när ja tänker på vad jag prioriterade under lektionen då vi hade genomgång lilla jag var så självgod och trodde att jag skulle fixa allt hur lätt som helst. Hur svårt kan det va liksom?
Jag satte ner min lilla rumpa på en stol vid fönstret där solen gassade ins så varmt, ljust och mysigt. Tänkte aha vad skönt med sol! Allt eftersom kom  John Blund allt närmare och hoppade på mig som ingen annan kan. poff så vr jag helt borta.
Vaknade sedan av att någon petade mig i örat!!!! Hallå? vad var det frågan om liksom? Jag hatar verkligen att bli väckt! Det var trots allt bara någon som ville va snäll mot mig, tanken var att jag skulle vakna till och hänga med i genomgången men jag som är så "smart" behöver inte hänga med på lektionerna. Jag valde att somna om i stället vilket jag ångrar något så in i den, just nu!
Dags att plugga vidare så man kan lägga sig i tid...
Vad har jag då lärt mig?
Jo att man ska hänga med och hålla sig vaken under lektionen/erna :)
I alla fall så fick jag ett hinder man kan också kalla det för ett trevligt samtal från en gammal vän:) Det här samtalet avbröt mitt pluggande eller nej förresten det är fel uttryck för jag fortsatte plugga samtidigt som jag lyssnade på vad personen i fråga hade att berätta :) Dock blev pluggandet lidanden då jag hellre lyssnade på personen i andra änden.
Nu ska jag kolla upp en lite hemlig grej och så ska jag återgå till pluggandet :)
Tchipptchillevipp!!

ojoj!

Kategori: Allmänt

woopsieee !! Jag har visst ett slutprov i idrott imorgon så det kan nog vara dags att börja plugga lite nu..
Faat det är grymt mycket roligare att sitta här och inte göra något ;) Nej nu ska det verkligen pluggas!!
Tchipptchillevipp!!

New things!

Kategori: Allmänt

Tog en shopping tripp till skövde idag och med mig hem fick jag detta!
2 par chinos, en t-shirt, en cardigan, 3 par skor, en parfym Naomi Cambell At night, en dusch olja och ett par välbehövliga skosnören :D Happyface*
Tchipptchillevipp! :D

Nu så!

Kategori: Allmänt

om eller inte?

Kategori: Allmänt

Puuh!! Alla gäster avlägsnade sig vid 10 tiden. Vi hade det trevlig och åt god mat :) Direkt efter att de hade åkt satte jag mig här för att fortsätta med filmredigerandet och nu några timmar senare så är jag äntligen klar! :D Yiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyy :D Filmen är snart sparad och komprimerad så nu är det bara uppladdningen på youtube kvar, frågan är om jag ska ta det imorgon. Det är nämligen så att filmen blev lite över 8 min lång och jag känner att jag inte orkar hålla mig vaken till uppladdningen är klar (kommer ta upp mot 1h).. Men om jag gör klart den nu så kan jag t.ex plugga istället imorgon :P Som om jag sätter mig och pluggar men nu är det verkligen skarpt läge! JAG MÅSTE PLUGGA!

CR

Kategori: Allmänt

Kom hem för en stundsen från clear rounden. Där Ellen Heppo gjorde ett kanon bra jobb med 2 felfria rundor, grattis Ellen, kul att de har börjat släppa lite nu:) giobelsliv.blogg.se
Rebecka och Sica var också med det började bra och slutade lite sämre men sånt är livet ;)
Sally och Ebba gjorde 2 rundor också.
Nu är jag hemma och väntar på att få komma in i duschen.. Lillebror är inte så värst snabb.
Medans ja väntar håller jag på och redigerar ihop en försäljningsfilm på en grymt fin häst med kanon gångarter! Så kul att gör film på en sån häst för det är alltid kul att visa upp vad som gömmer sig i stallet ;)
Ni ska allt få ett smakprov på den fina hästen!
Kom hem för en stundsen från clear rounden. Där Ellen Heppo gjorde ett kanon bra jobb med 2 felfria rundor, grattis Ellen, kul att de har börjat släppa lite nu:) giobelsliv.blogg.se
Rebecka och Sica var också med det började bra och slutade lite sämre men sånt är livet ;)
Sally och Ebba gjorde 2 rundor också.
Nu är jag hemma och väntar på att få komma in i duschen.. Lillebror är inte så värst snabb.
Medans ja väntar håller jag på och redigerar ihop en försäljningsfilm på en grymt fin häst med kanon gångarter! Så kul att gör film på en sån häst för det är alltid kul att visa upp vad som gömmer sig i stallet ;)
Ni ska allt få ett smakprov på den fina hästen!
Här har vi Rossellini!
Tchipptchillevipp!!

Hoppetime!

Kategori: Allmänt

Först var det tänkt att jag skulle hänga med en tjej på hopptävling till falköping men eftersom att vädret inte skulle va något vidare bra så planen blev ändrad. Plan B var att åka på clear round idag, efter ytterligare om planering så blev det ingen CR heller så nu är vi inne på plan C och den innebär: Endast titta på de andra som är med :)
Men för min del gör det ingenting. Jag har fått min sovmorgon så jag är nöjd i vilket fall som! :D
Runt halv 1 har vi tänkt att åka :)
En bild på mig och en av ungästarna som jag har ridit in och utbildat.
Tchipptchillevipp!!

Lonely?

Kategori: Allmänt

Känner mig ensammast i världen!!!!!!
Undrar varför egentligen för de är ja verkligen inte! Det vet både ni och jag. Frågan återstår.. Det borde vara för att jag har sovit hela lovet, inte träffat någon (nästan ingen) och dessutom sovit på dagarna och varit vaken på nätterna.
Man får skylla sig själv en hel del. Just nu längtar jag något enormt till praktiken.
Konstigt för här sitter jag och säger att jag känner mig ensammast i världen och så ska jag praktisera utomland i 8 veckor där jag verkligen inte känner någon överhuvudtaget. Beslutet att åka dit är redan tagen och jag SKA göra det. Jag ska försöka vara social och allmänt trevlig där nere så jag kan umgås med massa kul folk :)
Tchipptchillevipp!!

Trött..

Kategori: Allmänt

2 ordentliga powernaps så sitter jag här igen. Känner inget som helst behov av att hålla mig vaken. Har en och annan fundering på at gå bort till stallet och hämta bilder och filmsnuttar som det har ryktatas om att det ligger och väntar på mig men än är jag inte säker på om det har filmats eller ej. Håller på att luskar fram det just nu :D
Vill bara att jag får massa gulliga sms som gör mig grymt avundsjuk...
Hoppas människan i fråga kommer hem snart så jag slipper va så avis hela tiden...
Tchipptchillevipp!!

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Känslan som uppstår när klockan inte är mycket och man redan har hunnit göra massa viktiga saker. Den är grym! Har precis kommit hem från en resa till Otterbäcken. Var där för att lämna av min torrdräkt till en kille som skulle upp till karlstad och dykmagasinet. Behöver byta manschetter och halstätningen på den för att de var förstora.
Det känns kanon när man kan sammarbeta på ett sånt här sätt! När han ändå skulle dit så kunde han ta med min dräkt också :) Man tackar!
På hemvägen ville morfar åka på lite då och nu safari. Han berättade hur det såg ut var och hur han gick i skolan när han var liten. Han berättade också vem som hade bott var. Det är helt fantastiskt att han kommer ihåg sånt men det kommer väl jag med göra när jag blir äldre och får barnbarn !
Tchipptchillevipp!!

I don´t know where i should start?

Kategori: Allmänt

För alla som inte vet så är det påsklov som gäller för min del. Det sägs ju att man ska utnyttja lovet till fullo samt att ta igen sig och det sista är verkligen det jag har pysslat med. Jag har suttit inne och myst tillsammans med min dator från fredag i förra veckan till nu (onsdag tror jag det är), alla dagar flyter samman lika så natt som dag.
Jag har glott på serier från morgon till kväll/tidig morgon.. Det har varit otroligt skönt, dock börjar ja bli allt för slapp så imorgon har jag en liten plan på att ta mina lurviga och svänga lite i stallet! Det låter väl allt bra :D
Jag har trots allt inte hängt där på ett bra tag nu, dels för att det är mycket med skolan och så (ligger långt efter). Sen har jag inte haft någon som helst ork. Lite sömn och mycket att tänka på, på saker som man borde göra som man inte gör kräver något enormt mycket energi.
Som igår T.ex Jag skulle ringa ett viktigt telefonsamtal om min torrdräkt. Innan har jag aldrig förstått varför jag inte velat ringa folk och så men nu har jag äntligen kommit till insikt med mitt problem. Jag gillar inte att prata i telefon! Det var väldigt nära att jag gick ner till mamma och pappa och bad dem ringa.. då började ja tänka.
-Du är snart 18 år och du kan inte ringa själv?
-Nej, jag vågar inte!
-Hur ska du kunna klara dig själv på Menorca i 8 veckor?
-Öh.. ne nu är det nu eller aldrig som gäller! Ta dig i kragen och väx upp!
Efter dessa tankar slog jag in numret och klickade på "ring". - Nu får det bära eller brista. Vad kan hända liksom. Samtalet var helt ofarligt och fullt normalt. Härligt tänkte jag och belönade mig själv med en film på en fölunge med sjuka gångarter!
If this just was me ;)
Tchipptchillevipp!