pilloduttt

Dagens

Kategori: Allmänt


Hej! Jag heter Elin och jag är sjuk. Jag gillar hästar och min säng... Skämt åsido!

Jag är just för tillfället sjuk, förkyld. Men jag kan inte hålla mig från stallet för det. Hästarna är det enda jag vill hålla på med egentligen och jag menar verkligen det ENDA.

Så idag har jag ridit Surprice på ett av alla gärden som finns runt om Pilagården. Gärdet har inte blivit plöjt så det är stubbåker fortfarande, YAY!

Vi jobbade med något ack så tråkigt som övergångar. Men det är mycket viktigt och fuskar man med övergångarna så blir det svårt allt segt, mindre starkt och många missar på dressyrbanan, sånt vill man inte ha ;)


Vi jobbade mest med trav-galopp-trav övergångar. Även att gå i lägre form var högt prioriterat. I början tog han inte riktigt galopphjälpen, han slängde upp huvudet i övergången också. Efter ett antal övergångar började han fatta på minimala hjälper och höll formen i övergången. Träning ger färidighet som det heter. Det är så sköntt när man får resultat. 
Dessutom kunde han samla sig förvånansvärt mycket i galoppen, han har så stor galopp så ibland kan han ha svårt med samlingen när jag inte rider så bra då. Det var kul att han gjorde det för övergången blev kalasbra! 
Nu ska vi jobba massor med övergångarna så vi plockar lite mer poäng på dressyrbanorna ;)



Näst på tur för att få motion blev Spirit som nu mera står under mitt förfogande (ridandet).
Nu är det som så att Spirit är tjock, alltså TJOCK, hon får lite för bra hö helt enkelt. Fast det är ju bra med lite fett till att bygga muskler av men nu har lite för mycket av det goda. 
Idag hade vi väl inte någon direkt riktlinje i ridningen men det blev endel tempoväxlingar till slut. Vi red i paddocken där det fanns mycket snö, hihi hästen fick jobba lite ;) 
I början gick hästen så oerhört bra, misstankarna smög sig i huvudet på mig. Tänkte att jag skulle kolla sadelgjorden och ja satt rätt löst. Efter att vi hade spänt gjorden gick hon inte lika bra. Vet inte vad som hände men  hon blev nog lite trött. Vi galopperade mycket för att bränna mycket fett. Det gav nog trots allt en del för hästen var ordentligt svettig efteråt. 
Hoppas hon tappat något gram haha.

Här under är Spirit i fet skepnad.



Tack för mig!
 

Trallala

Kategori: Allmänt

Hade lite tråkigt så jag klippte ihop en liten film. Det är från Queenys första dressyrtävling. 

The rumour has it

Kategori: Allmänt

Denna kille är så jävla grymt bra dessutom galet snygg!


KABOOOOOOOOOOOOOOOOMMM

Kategori: Allmänt

Vin Diesel!

Sol?

Kategori: Allmänt

Oj oj oj så jag saknar sol, värme och bad! Det är inte så konstigt för det är vinter.. Jag saknar alltid sommaren oavsett vilken årstid det är. Saknar sommaren även när det är sommar.
Det blir knappt sommar längre i Sverige, blir det sommar regnar det bara.
Därför har ja planerat in lite resor till nästa sommar/höst/vår (hela året) och fler och fler förslag och idéer trillar in hela tiden.

I den nuvarande planen just nu:
Kroatien - Dit är det tänkt att vår klass ska åka för pengar vi tjänat ihop av vårt båtbyggande (får se hur det blir).
Det sägs att Kroatien ska vara jättefint. Dock har jag aldrig varit där själv, så det blir spännande och uppleva.

Miami Beach - Denna resa är så gott som spikad. Jag har hört att det finns mycket snygga killar här så detta kan man bara inte missa!

Random resa - Sedan är spåret lite inne på att åka på sista minuten resa med några kompisar någonstans. Bara det är jävligt varmt så kan jag åka med på vilken resa som helst.

Menorca - Så klart måste jag ta och hälsa på mina gamla kollegor, vänner och bekanta på härliga Menorca!

Maldiverna - Ska jag vara ärlig så har jag tänkt (observera tänkt) jobba där. Det var en lite fågel som viskade i mitt öra att Maldiverna ska vara det finaste och absolut bästa resemålet med underbara dykvatten. Han behövde inte säga mer än så, så var jag helt besluten om att dit ska jag!

Mums!

Kategori: Allmänt

Om några timmar smäller det! Äntligen sänder de en bra film på tv. 
De visar xXx med Vin Diesel i huvudrollen. Han är en av mina favoriter bland alla skådespelare. Hans kropp och hans röst är to die for! 

Så i kväll är jag som sitter och bokstavligt talat dregglar i soffan!

Motivation

Kategori: Allmänt

Hey, you are the laziest fucker on planet earth

Kategori: Allmänt

Nu har mitt liv legat på is allt för länge. Rättare sagt i närmare 18 år 7 månader och 7 dagar. Det enda jag gjort har varit att gömma mig. Vad i hela friden har jag gjort under in filt alla dessa år?
Jo, sanningen är: Jag har inte en aning!
Jag säger som såhär: Jag är född med fötterna före(innebär att allt går som på räls för andra, är det motigaste som finns för min del), jag är allergisk mot allt som har ett gradantal under 15 plusgrader (glass och dryck är undantag), det enda jag vill är att bli en duktig ryttare.

Hur blir man då en duktig ryttare?
Jo man tränar arslet av sig och när man gjort det tränar man dubbelt så mycket!
Tränar jag arslet av mig?
Nej, för jag är för lat för att anstränga mig. Jag brukar bara göra saker som jag tycker är kul. Men nu när jag blivit lite äldre kanske jag vuxit i min ansträngningsförmånga. Jag hoppas verkligen det. Det skulle va guld om jag någon gång kunde ta mig i kragen och göra något vettigt i mitt liv!

Så mål för 2013 (sätter lite orealistiska mål bara för att jag ska behöva träna ännu mer).

Hästrelaterat:
Tävla 130 med BRA resultat.
Tävla LA:4 med över 60%
(Möjligtvis starta debutant fälttävlan. Jag har inte så mycket intresses för det).

Skolan:
Gå ut med minst G i alla ämnen.
Tagit förarbevis för småbåt
Tagit fartygsbefäl klass 8
Tagit dykar cetifikat

Privat:
Flyttat hemifrån
Skaffat jobb
Körkort!

I slutändan så verkar detta ganska realistiskt trots allt. Kanske att hästmålen var lite över min förmåga.

Bjuder på en bild på hästen Sandman!

Det var allt från mig denna gång!